Copa America: Argentína vyhrala B-skupinu, postúpil aj Paraguaj

21.06.2015 Celý región

Viňa del Mar 21. júna (TASR) - Futbalisti Argentíny zvíťazili v sobotňajšom záverečnom zápase B-skupiny na 44. ročníku Copa America nad Jamajkou 1:0 a zaistili si postup do štvrťfinále z prvého miesta. O jediný gól stretnutia sa v 11. minúte postaral Gonzalo Higuain po presnom pase od Angela Di Mariu.

Jeho kolega z útoku Lionel Messi nastúpil na jubilejný 100. medzištátny zápas, no jeho výkon zaostal za očakávaniami. Napriek tomu si Argentína so ziskom 7 bodov vybojovala prvenstvo v skupine, z 2. priečky postupuje Paraguaj (5 bodov), ktorý remizoval s obhajcom titulu z juhoamerického šampionátu Uruguajom 1:1. "Boli fázy zápasu, v ktorých sme ukázali pekné veci. To nás môže napĺňať optimizmom," konštatoval kouč "Albicelestes" Gerardo Martino, ktorého doplnil autor víťazného gólu: "Najdôležitejšie bolo vybojovať si postup. Musíme si psychicky oddýchnuť a dobre sa pripraviť na štvrťfinále, ktoré bude veľmi ťažké," vyhlásil Higuain.

Do štvrťfinále sa z tretej priečky kvalifikoval napokon aj Uruguaj so štyrmi bodmi na konte. V mikrotabuľke mužstiev z tretích miest totiž "Urus" s určitosťou obsadia jednu z prvých dvoch pozícii. Jamajka s tromi identickými prehrami 0:1 skončila posledná s nulou na bodovom konte. Jej nemecký kouč Winfried Schäfer bol napriek tomu hrdý na svojich zverencov. "V prvom polčase sme mali pred Argentínou veľký rešpekt, ale po zmene strán sme favorita potrápili. Som hrdý na celé mužstvo. Pre nás bol tento turnaj veľkou školou. Utvrdili sme sa v tom, že máme na čom stavať, zároveň si však dobre uvedomujeme, kde máme rezervy."

Copa America:

B-skupina:
Argentína - Jamajka 1:0 (1:0)
Gól: 11. Higuain

Uruguaj - Paraguaj 1:1 (1:1)
Góly: 29. Gimenez - 44. Barrios

tabuľka B-skupiny:
1. Argentína 3 2 1 0 4:2 7*
2. Paraguaj 3 1 2 0 4:3 5*
----------------------------------
3. Uruguaj 3 1 1 1 2:2 4**
4. Jamajka 3 0 0 3 0:3 0

* - postup do štrvťfinále
** - postup do štvrťfinále z 3. miesta
 
 
 

Vyberte región